Marmorguttenene 2021

Våre oppgaver i 2021


Marmorguttene  fortsetter sin ivrige tjeneste på Marmorøyene. Forrige år  ble stier anlagt på øyene  og man fant frem til de mange severdigheter på øyene. Skjulte stier ble "gravet" frem  og mye av dette arbeidet videreføres i 2021. Ivrige sjeler har merket stier og skilting er kommet på plass. 

Hemlock finnes rikelig av på Marmorøyen. Dette er en art som ikke er velkommen i norsk fauna. Fylkeskommunen har derfor  besluttet å fjerne  hemlocken  hvor dette er mulig.  Marmorguttene  stiller derfor til tjeneste og hjelper til i dette arbeidet.  Noen trær er svært store  og man behøver da profesjonell hjelp.  Stammene  vil  vi bearbeide og benytte til ulike formål på øyene.

Vi har i disse coronatider  latt arbeidet ligge  og fulgt råd fra myndighetene. Dette vil begrense vår innsats  en tid fremover. Men vi kommer sterkt igjen nå coronaen har tapt slaget om Ola Nordmann.


2021: Et nytt år på trappene. Vi ruster oss for ny innsats. Tirsdagsgjengen har gjort en kjempejobb på Flatøy. Trær busker er renset  og området  ryddet. BOF setter opp toaletter. Det er duket for ny sesong


Dugnadsgjengen tar fatt igjen og har  store planer for Marmorøyene fremover.  Broen mellom Lille Flatøy  og Marmorøyen står ferdig. Solid  arbeid er gjennomført og broen fremstår som en pryd. 

Buskmennene tar på ny fatt på rydding av skog og  trær. Utstyr  kommer på plass, slik at  arbeidet går lettere. Her er mye å ta fatt i.  Badeviker på Mamorøen skal ryddes  og Brobyggerne planlegger flere småbrygger for småbåter  rundt øyene.

Men når du leser dette synes du kanskje det hadde vært gøy å delta på noe slikt. Derfor  grip sjansen og bli med oss. Er du alene eller er dere en gjeng, så still opp med oss. Vi har det morro og gjør noe  nyttig. 

Hva jobbet vi med i 2019?

Broen fra lille Flatøy  til Marmorøyen ble restaurert. En offisiell åpning fant sted  ut på våren i samarbeid med BOF.  Øyene skal da fremstå innbydende for  våre venner av Nordåsvannet.  Barn skal kunne leke  i åpne områder . Badeplasser  ble tilrettelagt. Stiene på Marmorøyen ble gravet frem fra historien og området  ble igjen et turområde i tilegg til  bare strandlivets gleder.
Buskmenne sjekker Brobyggernes arbeid.
Buskmenne sjekker Brobyggernes arbeid.

Etter  dagens økt  bringes flåte og utstyr  tilbake i Skiparviken.

I disse  herlige sommerdager  blir  mye  gjort.   Dette er sosialt og trivelig.  En flott presentasjon i Fanaposten satte Marmorguttene på "kartet".

Mange hyggelige kommentarer får vi underveis  fra byens borgere som besøker øyene.Buskgjengen i arbeid : Rydding av stier 


Buskgjengen er i gang og  møtes  1-2 ganger i uken for rydding av skogen på øyene. Vi fokuserer nå på Flatøy og all krattskog  fjernes. Stier  kommer frem og noe drenering må gjøres. Det blir  småtrær og busker i denne omgang og når fuglenes hekketid er over, går vi løs med motorsager og rydder   større busker og kratt.

Det ryddes i skogen, stier dukker frem igjen. 

Her skal du kunne gå på gamle stier  fra øy til øy . Nyte  badestrand, ta et stup fra stupebrettet og hygge deg med din familie .